Aardbeientaart met frambozen
Aardbeientaart met frambozen
Ingrediënten:
Voor de kruimelbodem:
250 gr lange vingerkoekjes
150 gram gesmolten boter
Boter om in te vetten
Voor de vulling:
50 ml kokoslikeur
50 gr suiker
7 blaadjes gelatine
300 gr volle yoghurt
400 ml slagroom
Decoratie:
1 zakje heldere taartgelei
Bereiding:
De bodem:
Neem een taartvorm van 26 cm doorsnee. Leg een bakpapier op de bodem en klem deze vast met de taartring. Vet de rand in met boter.
Maak de lange vingerkoekjes fijn. Dit kan in een blender of doe ze in een plastic diepvrieszak en sla ze fijn met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de taartvorm en druk de kruimelbodem aan met de bolle kant van een lepel.
De vulling:
De kokoslikeur met de citroensap en de suiker verwarmen op een laag vuurtje. Los hierin de geweekte en uitgeknepen gelatine al roerende op.
Van het vuur af nemen.
Roer de yoghurt hier doorheen en klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het yoghurt mengsel. Stort deze vulling op de taartbodem en strijk deze glad. Laat stijf worden in de koelkast. Dit duurt ongeveer 2 à 3 uur.
Decoratie:
Maak de aardbeien schoon en snij ze in dikke plakken. De frambozen schoon maken. Het fruit op de taart leggen. Taartgelei maken volgens de aanwijzing en het fruit hiermee bedekken.