Hoe kook je asperges

Asperges AA Kwaliteit

Hoe kook je asperges

wat heb je nodig:

· 500 gram asperges per persoon

· water

· zout en suiker

· eventueel een klontje roomboter

· Breede pan bv hapjespan waar de asperges in kunnen liggen

Hoe kook je asperges:

1. Schil de asperges heel goed met een dunschiller of een aspergeschiller.

2. Snijd het onderste stukje van de asperge af (2-3 cm) dit deel van de asperge is wat stug.

3. Leg de asperges in een brede pan en zet ze onder met koud water.

4. Voeg een zout en een mespuntje suiker toe en eventueel een goede klont roomboter.

5. Zet de pan op het vuur en breng de asperges aan de kook.

6. Zodra ze koken zet je het vuur laag en laat je de asperges nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken.

7. Controleer door er met een vork in te prikken of haal met een vork 1 asperge eruit en laat deze balanceren op de vork, buigt de asperge iets door dan zijn ze goed.

8. Schep de asperges net voor het serveren uit het vocht, laat goed uitlekken en serveer direct

Eet smakelijk!

 

Bestel asperges hier