Bietenstamppot

Hoofdgerecht voor vier personen.

 

Wat heb je nodig;

 

500 gram rode bieten

2 middelgrote uien

1 kilo kruimige aardappels

1 grote appel, liefst een zure

Melk

Klontje boter

Zout en vers gemalen zwarte peper

 

Hoe maak je het;

 

Kook 500 gram bieten en laat ze afkoelen. Haal de schil eraf en snij ze in blokjes.

Snipper 2 middelgrote uien grof en fruit ze in de koekenpan.

Kook intussen 1 kilo aardappelen voor puree.

Schil de appel en snij deze in blokjes. Voeg die bij de ui als die glazig is en maak het geheel op laag vuur in ongeveer 5 tot 10 minuten warm.

Bereid intussen puree van de aardappelen met een flinke scheut melk en een klontje boter. Meng de bieten, uien en appel erdoor en kruid af met zout en grof gemalen zwarte peper. Serveertip: met gehaktballetjes en jus, rookworst of met 250 gram spekreepjes, bak die in een aparte pan goed uit en meng ze op het laatste door de stamppot, zodat ze krokant blijven.

 

 

Bestel bosbieten hier

Bestel uien hier

Bestel kruimige aardappels hier

Bestel Elstar hier