Bloemkool met een sausje (die niet uit een pakje komt)

Bloemkool met een sausje (die niet uit een pakje komt)

Wat heb je nodig:

Hoe maak je het?

Bloemkool

Snij de bloemkool in flinke roosjes  en was deze onder de stromende kraan.

Doe ze in een pan en doe er zoveel water bij dat ze net niet onder water staan.

Voeg z.n. wat zout toe aan het water.

Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Wil je bloemkool met een bite, dan is 7 minuten voldoende.

Bloemkoolsaus

Smelt de boter in een steelpannetje.

Doe er een eetlepel bloem en de uipoeder bij.

Laat even bakken tot je ziet dat je bloem begint te garen. Het begint dan een beetje aan de pan te plakken.

Terwijl je met een garde goed roer giet je er scheutje voor scheutje de melk erbij. Blijf roeren tot het kookt en je een gladde saus hebt.

Doe er de fijngesneden bieslook bij.

Laat dan nog een paar minuutjes op laag vuur koken tot het een gebonden saus is.

Maak het op smaak met wat zout en nootmuskaat en je bloemkoolsausje is klaar!

Eet smakelijk!