Zure kersen kopen

zure kersen kopen

In Nederland zijn zure kersen de laatste jaren steeds populairder geworden. In Zuid-Nederland wordt deze kers vaak kriek genoemd, in de rest van Nederland staan ze bekend als morel. Het verschil met zoete kersen is dat zoete kersen vanwege de versheid vooral gekocht worden om gelijk op te eten. Mensen die zure kersen kopen drogen of vriezen deze vaak in. Ook kan de zure kers tot sap verwerkt worden.

Kersen zijn een fruitsoort die behoort tot de steenvrucht. In Nederland is de Betuwe één van de plekken waar kersen het meest geteeld worden. De kersen van van Alfen Fruit komen rechtstreeks uit de Betuwe. De zure kers is een gemakkelijke vrucht die op bijna alle gronden en met minder zon groeit.

Bezoek hier de webshop >>

Zure kersen

Het eten van een zure kers levert een aantal gezondheidsvoordelen op. Zo is de zure kers rijk aan voedingsstoffen zoals Vitamine A, Vitamine C en Kalium. Daarnaast kunnen zure kersen de kracht verhogen en spierpijn verminderen. Heb je moeite met het in slaap komen? Het sap van de zure kers bevat melatonine, wat slaperigheid veroorzaakt. Door de vele vitaminen en mineralen versterkt het eten van zure kersen het immuunsysteem. Het sap van de zure kers is dus niet alleen lekker, maar ook gezond voor lichaam en geest!

Hoelang zijn zure kersen houdbaar?

Omdat de kers na het plukken snel zijn smaak verliest is het belangrijk om deze snel op te eten. Maar goed, nadat je bij ons verse kersen koopt en deze thuis ontvangt hoeven we je daar waarschijnlijk niet voor aan te sporen. Mocht je jezelf toch kunnen bedwingen om deze kersen op te eten, let dan op. Je kunt de kersen nog maximaal 3 dagen in de koelkast en 2 dagen op de fruitschaal bewaren. Tip van ons: laat de steeltjes aan de kers zitten. Daardoor blijven ze langer houdbaar.

Verser krijg je de kersen niet

De kersen die u bij ons kunt kopen en die bij u bezorgd worden zijn diezelfde dag nog geplukt. Verser kun je je fruit niet ontvangen. En lekkerder dan bij van Alfen fruit krijg je je kersen ook niet. Dankzij onze ruim 100 jaar ervaring met groenten en fruit weten we precies hoe we met fruit, en in het bijzonder jouw gekochte kersen, moeten omgaan. Met kwaliteit als ons grondbeginsel kun je met een gerust hart bij ons je kersen kopen.

Online zure kersen kopen

Van Alfen Fruit is vooral op markten in de Betuwe te vinden. Toch krijgen we vanuit het gehele land bestellingen. Daarom zijn we ons ook gaan richten op de online verkoop van fruit. Omdat we iedereen die fruit wil kopen kwaliteit en versheid willen bieden. Zo is het mogelijk om vanaf de bank onze kersen te kopen. Voor je het weet zit je op dezelfde bank deze heerlijke kersen op te eten.

Bezoek ook eens onze Facebook pagina.