Rabarber compote met Aardbei

Rabarber compote met aardbei

voor 4 bakjes

Ingrediënten:

1 kg rabarber

400 ml water

3 el rietsuiker ( afhankelijk van hoe zoet je de compote wil hebben)

500 gram aardbeien

1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

1 tl kaneel

Bereiding:

De rabarber wassen. Uiteinden verwijderen en de draden eraf trekken. Rabarber in stukjes snijden. De stukjes rabarber, met het water en de suiker, in een grote pan doen. Breng dit aan de kook en laat dan in ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om met een lepel. Hou je van een chunky compote, laat hem dan niet helemaal zacht koken. Voeg de schoongemaakte aardbeien toe, grote aardbeien in stukjes snijden. Stamp dan met een aardappelstamper een deel van de aardbeien fijn en laat een deel heel. Dan heeft je compote lekker wat bite.

Het vuur mag nu uit onder je pan rabarber. Breng dan op smaak met de kaneel en vanille. Proef even om te checken of je compote zuur/zoet genoeg is. Eventueel kan er nog een klein schepje suiker bij. Laten afkoelen en verdeel over afsluitbare bakjes.